Langosz to placek smażony na głębokim oleju, a jego podstawowymi składnikami są: mąka pszenna, drożdże, gotowane utłuczone ziemniaki, mleko, cukier, sól i olej. Przed smażeniem na głębokim oleju ciasto jest formowane w płaskie placki o średnicy kilku-kilkunastu centymetrów. Langosz znakomicie smakuje zarówno z masłem czosnkowym, tartym serem żółtym czy szynką, jak i śmietaną z cukrem. Zobacz film.
klajsterpodlanie WINEM, a nie alkoholem. Niedobrze mi się robi, jak widzę takie brednie. To podlej, mądralo, wódką czystą albo spirytusem i zobaczymy, czy będzie równie pyszne.
podlanie WINEM, a nie alkoholem. Niedobrze mi się robi, jak widzę takie brednie. To podlej, mądralo, wódką czystą albo spirytusem i zobaczymy, czy będzie równie pyszne.
Szef
4 lata temu
A mąka do ziemniaczków to pies ?
Najnowsze komentarze (2)
klajster
4 lata temu
podlanie WINEM, a nie alkoholem. Niedobrze mi się robi, jak widzę takie brednie. To podlej, mądralo, wódką czystą albo spirytusem i zobaczymy, czy będzie równie pyszne.