programy
kategorie

Przepis na domowe cebularze

Cebularz to przysmak zwłaszcza wschodniej części naszego kraju. Można go kupić praktycznie w każdej szanującej się piekarni. Nie trzeba jednak go zawsze kupować, możesz zrobić go w prosty sposób u siebie w domu. Oto przepis na pyszne domowe cebularze.

Tranksrypcja:
rozwiń
ten
ten
ten
ten
ten
ten
ten
ten ten ten
61 reakcji
30
8
23
Podziel się
Komentarze (23)
20-04-2020
Widmo7
Ummmmm , choc mieszkalem w lubuskim babka ( ur. w Stanislawowie ) piekla to przylatywalismy z ulicy , przerywajac kapslowy wyscig pokoju po asfalcie przyciagnieci...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (23)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(23)
Widmo7
4 lata temu
Ummmmm , choc mieszkalem w lubuskim babka ( ur. w Stanislawowie ) piekla to przylatywalismy z ulicy , przerywajac kapslowy wyscig pokoju po asfalcie przyciagnieci zapachem na pol ulicy , szklanka mleka od gospodarza , mala przerwa pod sosnami w ogrodzie i dalej wyscig pokoju :) fajne czasu , bez kompow , komorek ummm :)
d.d
4 lata temu
Lublina i Lubelszczyzny, nie całej wschodniej części Polski.
zamojszczanka
4 lata temu
uwielbiam
flagg
4 lata temu
kiedyś uwielbiałem,nie żeby za moich młodzieńczych lat wszystko było lepsze,ale cebularze na 100 %, inny składnik cista,więcej cebuli i maku,bardziej płaskie,nie takie pulchne jak obecnie. Najlepsze były u Pana Kalety w Zamościu.
niech zyje ce...
4 lata temu
miszkam poza Polska 35 lat i to daleko, wiec czesto nie bywam, ale jak juz pzyjezdzam to moim pierwszym frykasem polskim jest wasnie cebularz, i jem je przez caly pobyt, nigdy nie mam dosc
Najnowsze komentarze (23)
ok
4 lata temu
Najlepsze cebulaki były w Tyszowcach w latach 1977
....dawne cza...
4 lata temu
Àle bym zjadla taka pychotke !
Arnold Boczek
4 lata temu
Domowe cebularze to moje ulubiene.
Nina5
4 lata temu
Do wyrośniętych drożdży dodajemy roztrzepane jajko a kiedy pozostałą mąkę z solą.Coś to dla mnie nie zrozumiałe a chcę zrobić
drobiarz
4 lata temu
kocham cebularze zawsze do piwka po pracy to moj taki Lubelski przysmak
koko
4 lata temu
W Polin to będzie danie główne.
bociek
4 lata temu
mam to regularnie w domu
Bogdan
4 lata temu
Najlepsze cebulaki bo tak u nas się mówiło piekła moja Mama . Prawie takie same teraz piecze moja siostra. Ja od piekę czasami ale do ideału jeszcze mi daleko. Pozdrawiam moją starszą siostrę.
Andrzej
4 lata temu
Jak kuchnia żydowska to dziękuję, nie jadam!
kkkkkk
4 lata temu
kup teraz drożdże
majdanianka
4 lata temu
najpyszniejsze w Józefowie :)
Babcia
4 lata temu
Do cebularzow cebuli nie trzeba smarzyc tylko pokrojona sparzyc w osolonej wodzie ,mozna chwilke pogotowac, nie bedzie tlusta.Odcedzic wylozyc na placki posypac makiem i do piekarnika.
mniam
4 lata temu
to żydowski patent tzw. bieda-kuchni sprzed II wojny światowej. Ale bardzo pożyteczny i smaczny. Lubelsczyzna to ich matecznik
Zorro
4 lata temu
Super! Wyglądają jakby były posypane muchami