programy
kategorie

Specjał prosto z Węgier

Langosze to sycące smażone placki, przygotowane na bazie ciasta z gotowanych ziemniaków mleka, drożdży i mąki pszennej. Możemy podawać je na wiele sposobów – polewając kwaśną śmietaną lub sosem oraz posypując serem żółtym z czosnkiem.
27-11-2019
21 reakcji
10
8
3
Podziel się
Komentarze (3)
28-11-2019
MarekStraszne te placki. Wyrzuciłem.
zobacz więcej komentarzy (3)
Napisz komentarz
28-11-2019

MarekStraszne te placki. Wyrzuciłem.

28-11-2019

MADZIAREKJuż nie jest tak ortodoksyjnie :-) Część jadłodajni serwuje langosze tylko na mące. I tak polecam, ale niestety nigdzie w Polsce :-( Próbowaliśmy w … Czytaj całość

28-11-2019

A gulasz węgierski to zupa!!!Żyje na Węgrzech od kilku lat i nigdy nie dodawali ziemniaków.... Radzę zorientować się w temacie zanim wypuścicie takie brednie na stronę... Żenujący … Czytaj całość

Rozwiń komentarze (3)