programy
kategorie

Unikaj ryby w puszce

Ryby dobrze jest jeść przynajmniej kilka razy w tygodniu. Jednak nie wszystkie jej formy są takie zdrowe. Ryba konserwowa, pod względem wartości odżywczej, znajduje się o wiele niżej niż chociażby ryba mrożona. Przed zamknięciem w puszce ryba jest poddawana obróbce termicznej. Oznacza to, że kwasy omega-3 stają się bezwartościowe, a nawet mogą zaszkodzić.
93 reakcje
12
42
39
Podziel się
Komentarze (39)
13-10-2019
kajkaa poza tym jakis czas temu pisali (WP),że niektóre ryby np sardynki są dobre ,szprotki ,tylko te w sosie własnym,więc jak to z tym jest?????
zobacz więcej komentarzy (39)
Napisz komentarz
13-10-2019

kajkaa poza tym jakis czas temu pisali (WP),że niektóre ryby np sardynki są dobre ,szprotki ,tylko te w sosie własnym,więc jak to z tym jest?????

13-10-2019

rombBzdury ! Ryby z puszki maja te same wartosci co smazone

13-10-2019

:)))))))a ryba mrożona nie poddawana jest obróbce termicznej ???

Rozwiń komentarze (28)